torsdag 1 februari 2018

FileTabPreview! Eller Sluta Byt Flik För Tusan!

Att AutoCAD inte riktigt gör som vi vill är inget nytt. Det är en del av charmen *ahem* med programmet. Men jag brukar alltid hävda att allt vi ser på skärmen i AutoCAD kan vi ändra på, så om man stör sig på något så kan du förmodligen ta bort eller förändra det.

Dagens irritation kommer av att när man håller muspekaren över ritningsflikarna ovanför ritytan så får man "thumbnails" av Model och Layouterna man har i filen. Man kan då direkt gå till den layouten man är ute efter genom att klicka på förhandsvisningen av den. Detta fungerar även till en annan fil man har öppen, du behöver alltså inte gå till den Layouten som var öppen senast utan kan välja vilken Layout du vill. 


Detta i sig är inte så jobbigt, det jobbigaste är att om man håller muspekare över en av layout-förhandsvisningarna så flippar hela skärmen dit så man får en förhandsvisning i sin rityta av den layouten. Klickar man inte på thumbnailen så går ritytan sedan tillbaka till där du var, och om du klickar på thumbnailen så byter du dit

Om man har lite större filer eller lite segare dator så kan detta flippande ta en stund och det känns som hela AutoCAD fryser under tiden. Och om det är något ingen caddare gillar så är det när AutoCAD fryser.

Så hur tar man bort detta då?

Jo, det är två variabler som påverkar detta, FileTabPreview och FileTabThumbHover.

FileTabPreview kontrollerar vad som ska visas i preview-fönstret.
0 = visas en enkel lista på de tillgängliga Model och Layouterna i filen
1 = visas thumbnailes som bilden ovan

FileTabThumbHover kontrollerar vad som ska hända när du håller muspekaren över preview-fönstret
0 = visar ingen förhandsvisning av ritningen
1 = flippar över till en förhandsvisning i ritytan


Slutsatsen är att vi kan inte ta bort flik-hover-beteendet helt, men åtminstone så tänker jag sätta FileTabkThumbHover till 0 så slipper jag flippandet i alla fall.

Sen ska man komma ihåg att den enes irritationsmoment är den andres feature - nästan allt i AutoCAD finns det någon som gillar! (förutom vit bakgrund, det är vi väl alla överens om att aldrig använda, right? Right.)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar