tisdag 11 december 2018

2019-2 Update på Civil 3D!

Det är inte första gången som Civil 3D inte bara har fixar med i sin Update, och dessa updates som kom ut alldeles nyss (7 december om vi ska vara noggranna) är ganska intressanta.

Först, man kan numera klistra in en sökväg när man ska sätta Data Shortcuts. Om ni har irriterat er på att man måste "träda" sig ner för att hitta sin datao shortcut så kan ni bli lite glada nu! Numera en helt vanlig mapp-sökruta där man har favoriter och kan klistra in sökvägar. Det är som vi tycker att det ska vara alltså.

Nästa jag reagerade på var "Add linear crossings in profile". Alltså att man kan sätta en markering i profil där en alignment, Profile, Featureline, Survey Figure eller 3D Polyline korsar profilens alignment. Vi har kunnat projicera in objekt tidigare, men nu kan i praktiken "snitta" en linje och visa korsningen. Visa var en annan gata korsar min gata t.ex. Smidigt!

Sista jag reagerade på var angående LandXML: Existing objects are updated on re-import. Alltså att kunna uppdatera en surface genom att importera LandXML-filen igen. Känns också väldigt smidigt!

Detta är inte alla updates, och till detta så kommer en hel del fixar (bland annat ett helt batteri av fixar angående export av Civil 3D-fil) så jag rekommenderar att ni läser Read Me'n.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar