torsdag 4 oktober 2018

Styra Korridoren eller Hur Många Inställningar Kan Man Ha Samtidigt?

Dagens inlägg är en lista. Man skulle kunna säga att det är Dagens Lista, förutom att jag aldrig kommer att göra en lista varje dag. Men idag blir det en lista.

Listan innehåller de olika sätten vi kan sätta värden på en subassembly och på så sätt styra en korridor. Och framförallt så är listan en prioriteringsordning för korridoren, alltså vilket värde den kommer använda först om det finns flera att välja på. Ju högre upp i listan, dessto högre prioritet!

Let's begin!

1. Corridor Targets. Alltså en profile-linje eller en offset-linje. En target trumfar alla andra inställningar.

2. Superelevation. Det är bara lutning/skevning som vi kan styra med Superelevation, men om det finns en skevningsberäkning så tar den över. Subassemblies som ska styras med Superelevation har det som alternativ i sig (en parameter i Properties) och ibland har jag märkt att om det alternativet står som något annat än DoNotUse så ignoreras andra värden - även om det inte finns någon skevningsberäkning. Så om du inte ska använda Superelevation, ställ parametern till DoNotUse.

3. Parameter Override. Detta görs oftast i Section Editor för att på en viss sträcka ändra ett visst värde.

4. Assembly Parameter Override. Alltså att en subassembly tar ett värde av en annan subassembly. Detta ställs in i Assembly Properties där subassemblies kan ärva värden av varandra. (t.ex. Naviate Styrsektion för er som vet vad det är :-) )

5. Subassembly-värde. Det som man ställer in allra först i Properties för sina subassemblies, det har lägst prioritet när korridoren byggs ihop.


Korridoren har många sätt att man kan anpassa den. Ibland får jag höra att det är så himla jobbigt med alla dessa assemblies som man måste ha för korridorerna, och jag kan hålla med om det. Men tänk på att så länge du inte ska lägga till en ny subassembly i assemblyn, så behöver du förmodligen inte ha en ny assembly! Då kan du ändra värden med någon av ovanstående metoder. Och ibland kan man även nolla en subassembly med ovanstående metoder för att slippa skapa ytterligare en assembly.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar